Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Vidi se rukopis trenera; Inzaghi: Džeko je perfektan za moj način igre

Preuzmite sliku

Inter je sinoć savladao Torino sa minimalnih 1:0 i tako zadržao prvo mjesto na tabeli, a nakon utakmice govorili su Edin Džeko i Simone Inzaghi.

Prvak Italije je slavio golom Dumfriesa iz 30. minute nakon asistencije Džeke koji je nakon meča hvalio Inzaghija.

“Mislim da možete vidjeti našu igru na terenu. Istina je da imamo dosta slobode, ali ne i da radimo ono što želimo. Tu se vidi rukopis trenera, ali moramo biti dobri u interpretaciji utakmica i pronalaženju prostora da napravimo razliku”, rekao je Džeko za kojeg dobre igre Intera ove sezone nisu iznenađenje.

“Inter je prvak Italije, sigurno smo očekivali da igramo dobro i ove sezone. Tu je dosta kvalitetnih igrača, trener je već osvajao trofeje u Laziju. Neki igrači su otišli, ali drugi su stigli, poput mene, motivisani za uspjeh i to je dobro”, kazao je Dijamant u razgovoru za DAZN.

Simone Inzaghi je nakon utakmice kazao da je Inter favorit za titulu.

“Znali smo da je Torino težak rival. Uprkos tome, bio je to odličan test i nismo riskirali gotovo ništa. Zadovoljni smo kako smo završili ovu godinu. Sada se odmaramo i nakon praznika krećemo iznova. Lijepo je reći da je Inter favorit za titulu, iako ljetos prognoze nisu bile takve”, kazao je Inzaghi, dodavši:

“Klub je dobro reagovao na tržištu, uzimajući igrače poput Džeke i Dumfriesa, koji su bili perfektni za moj način igre. Iskoristili smo rad koji je već postojao, ali svaki trener ima svoje metode. Pobjede pomažu, znamo da prolazimo kroz izvrstan trenutak i ekipi ide dobro na terenu, ali imamo još puno toga napraviti.”

Inter je nakon 19 kola prvi na tabeli sa 46 bodova. Četiri manje ima Milan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,