Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Totti je legenda u svakom pogledu

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, nazvao je svog klupskog saigrača iz Rome, Francesca Tottija, legendom u svakom mogućem pogledu i pohvalio njegov stav da stoji čvrsto na zemlji.

Džeko je pohvale na Tottijev račun izrekao odgovarajući na pitanja pratilaca facebook stranice Lige Evrope, takmičenja u kojem je bh. napadač sa osam golova prvi strijelac.

“Kada vidite Francesca Tottija, on je legenda. Ne samo u Romi i Rimu, nego i u cijelom svijetu. Kada sjedite pored njega ili igrate s njim, onda shvatite koliko je normalan, te da i dalje stoji čvrsto na zemlji. Nikada ne bi pomislili da je tako velika zvijezda. Čvrsto je na zemlji”, kazao je Džeko i dodao:

“On ne misli da je bolji od svih ostalih, svakoga tretira jednako dobro i vrlo je pozitivan. Ponekad je teško biti dobar čovjek, ali on je legenda u svakom mogućem pogledu.”

Džeko je s navijačima komunicirao i na temu reprezentacije BiH. Istakao je da mu dres sa državnim grbom mnogo znači i da mu je najdraži gol i dalje prvi gol za bh. tim u utakmici protiv Turske. Naglasio je da je to za njega predstavljalo ostvarenja sna.

Totti, koji je nedavno napunio 40 godina, za Romu igra od 1992. godine. Iako je tokom karijere imao mnoge primamljive ponude drugih klubova, on nikada nije promijenio dres i ostao je vjeran “vučici”. Stoga je i dobio nadimak “Kralj Rima”. Za Romu je odigrao čak 775 takmičarskih utakmica i postigao 307 golova. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,