Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Ako budemo igrali kao protiv Barcelone, možemo se nositi sa svima

Preuzmite sliku

Nogometaši Rome plasmanom u polufinale Lige prvaka ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba, osnovanog 1921. godine.

Roma je sinoć na domaćem Olimpicu napravila podvig nakon što je u četvrtfinalnom revanš susretu sa 3:0 pobijedila Barcelonu, koja je imala veliku prednost iz prvog susreta – 4:1. Rimljani su se tako zahvaljujući golu u gostima (4:4) plasirali u svoje prvo polufinale u elitnom takmičenju nakon 34 godine.

Junak pobjede “Vučice” bio je Edin Džeko, koji je bio neumoran svih 90 minuta i bio učesnik u svih ozbiljnijim pokušajima svoje ekipe.

Golom Džeke Roma je povela već u 13. miniti. Ujedno to je bio i njegov treći pogodak u posljednje tri utakmice Lige prvaka.

Bh. reprezentativac je u 57. minuti izborio i penal koje je realizirao kapiten De Rossi za vodstvo domaćih 2:0.

Gol koji je Romu odveo među četiri najbolje evropske ekipe ove sezone postigao je Manolas u 82. minuti, kada je ubačenu loptu iz kornera glavom proslijedio u mrežu golmana Ter Stegena.

Nakon sjajne utakmice Džeko je kazao da je presretan što je ostao u Rimu, te da najbolje za njegov klub tek slijedi.

– Ako budemo igrali kao protiv Barcelone, možemo se nositi sa svima. Tri gola smo dali Barceloni, ali ne samo to, mi smo njih nadigrali, nikada nisam vidio da je Barca ovako uznemirena. Svi smo vjerovali u prolaz u polufinale, znali smo da će biti teško, ali kada sve saberemo, zasluženo smo u polufinalu. Nadamo se plasmanu u finale – kazao je Džeko. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje