Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko se rasplesao sa saigračima u svlačionici, Jović tragičar Fiorentine

Preuzmite sliku

Fudbaleri Intera osvojili su sinoć Kup Italije pobijedivši Fiorentinu u velikom finalu na Olimpicu.

Slavio je Inter s 2:1 nakon preokreta, a heroj milanskog tima bio je Lautaro Martinez, koji je golovima u 29. i 37. minuti kreirao preokret Nerazzurra, nakon što je Fiorentina vodila pogotkom Nica Gonzaleza već iz 3. minute.

Edin Džeko je bio starter, a teren je napustio u 58. minuti kada ga je zamijenio Romelu Lukaku. Dijamant je tako stigao do svog jubilarnog desetog trofeja u karijeri.

Drugi put je zaredom osvojio Kup Italije s Interom, a ranije je osvajao i dvije titule prvaka Engleske, dva Superkupa Italije, te po jednu titulu prvaka Njemačke, engleski Liga kup, FA Kup i Superkup.

Dumfries, Calhanoglu i Onana unijeli su veselu atmosferu u svlačionicu tima Simonea Inzaghija uz veliki zvučnik, a Džeko je u jednom trenutku pogledao prema vodećem trojcu, a zatim se pridružio đuskanju zajedno sa ostalim saigračima i nastala je prava ludnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inter (@inter)

S druge strane, Fiorentinin tragičar bio je Luka Jović, koji je u 79. minuti promašio priliku za izjednačenje.

Srpski centarfor lijepo se oslobodio čuvara i izašao pred Samira Handanovića, no Slovenac mu je sjajno obranio udarac. Jovića su promašaj i poraz toliko pogodili da se na kraju utakmice rasplakao.

U Fiorentinu je stigao prošloga ljeta iz Real Madrida bez odštete. Ove sezone je za italijanski klub u 47 utakmica zabio 12 golova te upisao pet asistencija u svim takmičenjima.

Fiorentina je svoj posljednji kup osvojila 2001. godine. Bio je to ujedno i posljednji veliki trofej za klub iz Firence.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje