Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko sa Interom igra derbi protiv Napolija: Nastup od prve minute pod znakom pitanja

Preuzmite sliku

Danas se širom Italije igraju utakmice 13. kola Serije A, a Inter našeg Edina Džeke od 18,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport dočekuje Napoli.

Momčad Intera je trenutno treća sa 25 bodova, dok je Napoli prvoplasirani sa sedam bodova više.

Talijanski mediji uoči derbija pišu da je nastup Edina Džeke od prve minute pod znakom pitanja. Kapiten BiH se povrijedio u zadnjem kolu protiv Milana, zatim je propustio oba meča Zmajeva u kvalifikacijama za SP 2022 protiv Finske i Ukrajine i još uvijek nije sigurno da li će igrati večeras u startnih 11.

Edin je obavio dva treninga sa saigračima, međutim postoji mogućnost da će duel početi sa klupe za rezervne igrače, pogotovo što Inter već u srijedu igra meč Lige Šampiona protiv Shakhtara. Inače, Džeko je trenutno prvi strijelac Intera sa sedam golova.

Inter je blagi favorit u derbiju. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na Inter. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Intera ove sezone igraju sjajno na svom terenu i imaju skor od pet pobjeda i samo jednog remija uz gol razliku 11:2. Međutim, Napoli u gostima ima identičan skor (5-1-0) i sigurno da nas očekuje odlična utakmica na stadionu u Milanu.

Zanimljivo da su međusobni dueli ova dva tima u posljednje vrijeme neizvjesni te da strijelci nisu baš raspoloženi za postizanje golova. Na zadnjih pet utakmica viđeno je samo osam golova, a Napoli četiri uzastopna duela nije slavio.

Što se tiče izostanaka, domaći u večerašnji meč ulaze bez Eriksena, Sancheza i de Vrija, dok će Napoliju nedostajati Demme, Ounas i Politano.

Spomenimo i da od 15,00 sati Salernitana našeg Milana Đurića dočekuje Sampdoriju.

Đurić je ove sezone nastupio u 12 utakmica, zabio jedan gol i jednom asistirao.

Raspored i satnica mečeva 13. kola Serije A za nedjelju:

Sassuolo – Cagliari (12,30 sati)

Bologna – Venezia (15,00 sati)

Salernitana – Sampdoria (15,00 sati)

Inter – Napoli (18,00 sati)

Genoa – Roma (20,45 sati)

Raspored i satnica mečeva 13. kola za ponedjeljak:

Verona – Empoli (18,30 sati)

Torino – Udinese (20,45 sati)

Odigrane utakmice 13. kola:

Atalanta – Spezia 5:2

Lazio – Juventus 0:2

Fiorentina – Milan 4:3

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,