Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Protiv Lyona moramo dokazati da smo jaka ekipa

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH i najbolji napadač Rome pred revanš susret osmine finala Lige Evrope protiv Olympique Lyona kazao je kako svi pričaju o tome da su jaka ekipa, ali da on i njegovi saigrači to moraju dokazati u četvrtak uvečer.

Pred rimskom “vučicom“ je jako težak zadatak, jer Lyon dolazi sa prednošću od 4:2. Iako je u prvoj utakmici vodila s 2:1, Roma je na kraju izgubila sa dva razlike i sama sebe dovela u nezavidnu situaciju.

“Biće jako teško, jer su nam potrebna najmanje dva gola. Svi kažu da smo jaka ekipa, istina i ja to mislim, ali to moramo dokazati i protiv Lyona ćemo pokušati to uraditi”, kazao je Džeko za italijanske medije i nastavio:

“Moramo igrati kao što smo to radili u prvom poluvremenu u Francuskoj. Oni su došli do golova zbog naših grešaka, zato moramo biti fokusirani i to svih 90 minuta. Sezona još uvijek nije gotovo, možemo poboljšati dosta toga, a već sutra imamo prvu priliku.”

Revanš susret osmine finala Lige Evrope između Rome i Lyona igraće se sutra uvečer na rimskom Olimpicu s početkom u 21.05 sati. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,