Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Potpisao bih da uvijek imamo rezultat i kada nismo na nivou

Preuzmite sliku

Službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice UEFA Lige nacija sa Austrijom održana je večeras na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko su odgovarali na pitanja novinara.

Prosinečki je izjavio:

„Nakon Sjeverne Irske imali smo dva dana treninga i priprema. Odmorili smo se i spremni smo za susret sa Austrijom. Očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu i uz dobru atmosferu na „Bilinom polju“ dođemo do tri boda. S obzirom na to da igramo kući težićemo da imamo loptu u posjedu, da igramo ofanzivno i dominiramo. Nadam se da ćemo mi sutra imati inicijativu, za razliku od utakmice u Belfastu. Iako tada nismo bili na nivou, ipak smo pokazali karakter jer nije lako pobijediti Sjevernu Irsku na njihovom terenu. Najbitnije je da smo osvojili tri boda, a bilo bi još bolje da od sutra imamo 6.“

Džeko očekuje da ekipa odigra bolje nego u Belfastu:

„Ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo igrali protiv Sjeverne Irske, ali smo analizirali gdje smo griješili i pokušaćemo sutra da promijenimo neke stvari. Međutim, potpisao bih da uvijek imamo rezultat i kada nismo na nivou. Sigurno je da ćemo pred našim navijačima igrati drugačije. Imam osjećaj da atmosfera na utakmicama nije kao prije i zato pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo se potruditi da na terenu pružimo najbolje od sebe i ostvarimo povoljan rezultat. Austrija je konkurent za prvo mjesto i bilo bi idealno kada bismo pobijedili.

Nakon press konferencije počeo je i zvanični trening Zmajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje