Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Džeko ostaje u Interu, za njega nema mjesta u Dortmundu”

Preuzmite sliku

Od početka prelaznog roka govori se o tome da li će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko promijeniti sredinu zbog velike konkurencije u napadu Neroazzurra, prenosi N1.

Početkom prelaznog roka Inter se pojačao vrativši Romelua Lukakua iz redova Chelseaja, kako bi italijanski tim mogao ponovo računati na Scudetto, koji im je prošle sezone izmakao u korist gradskog rivala Milana.

Dolaskom Lukakua istovremeno su počele špekulacije o Džekinom odlasku, skupa sa još nekoliko stariji igrača, poput Artura Vidala i Alexisa Sancheza. Vidal je napustio klub, Alexis bi to trebao učiniti danas, ali čini se kako bi Džeko mogao ostati u gradu na sjeveru Italije.

Kako piše poznati eskpert za transfere Fabrizio Romano, Džeko neće preći u Borussiju Dortmund, jer tamo za njega nema mjesta, dok bi Sanchez u sljedećim satima trebao raskinuti ugovor sa milanskim timom.

“Nema šanse za Džeku u Dortmundu, jer je BVB već doveo Anthonyja Modestea. Dogovor je postignut.”, napisao je Romano.

Za Džeku su se ovog ljeta, navodno, interesovali brojni klubovi van Italije, a ni povratak u Englesku nije bio van mogućnosti. Čini se, međutim, da će Džeko, barem za sada, ostati u Interu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,