Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko organizovao ručak za saigrače, navijači Rome se pitaju da li je bio oproštajni

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko organizovao je ručak za saigrače iz Rome, a mnogi fanovi Vučice na društvenim mrežama sugerišu da bi to moglo značiti i oproštaj našeg asa od bordo dresa.

U italijanskim medijima konstantno se špekuliše o mogućem odlasku Dijamanta na kraju sezone. Džeko ima još godinu dana ugovora s Romom, ali visoka godišnja plata od 7,5 miliona predstavlja ozbiljan teret za rimski klub koji bi se rado riješio ogromnih izdataka, te su ga navodno spremni pustiti i besplatno.

Ipak, novom treneru Joseu Mourinhu se jako sviđa Džeko i zbog toga postoji mogućnost da se saradnja ipak nastavi i naredne sezone, a sve bi se definitivno trebalo znati naredne sedmice kada će bh. napadač održati sastanak s čelnicima kluba na kojem će razgovarati o svojoj budućnosti.

U međuvremenu, Dijamant se družio sa saigračima u svojoj vili, gdje je pored bazena u vrtu organizovao ručak. Sve to uoči posljednjeg meča sezone u nedjelju protiv Spezije, a iako svi igrači nisu mogli prisustvovati, bio je to dobar način da se i na taj način ekipa dodatno ujedini.

No, za neke navijače ovaj ručak koji je organizirao Džeko izgledao je poput oproštaja. Mnogi misle da je to bio način da pozdravi saigrače i zahvalim im se za sjajne sezone provedene u Rimu, dok su neki njegov gest shvatili kao dodatnu potvrdu koliko Edin voli Romu i smatraju da je spreman ostati sa svojim prijateljima.

Džeko je ove sezone u dresu Rome odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao 13 golova uz četiri asistencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,