Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko odabrao pet najboljih golova u dresu rimskog kluba

Preuzmite sliku

Kapiten Rome i nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko izabrao je pet najboljih golova postignutih u dresu rimskog kluba.

I pored 114 postignutih golova Džeko je pokušao svoje najbolje golove opisati u razgovoru za Romin YouTube kanal.

Lista počinje golom protiv Napolija, zatim je Dijamant birao golove protiv Sampdorije, Viktorije Plzen i Torina, a kao najbolji gol izabrao je onaj protiv Chelseaja u Ligi prvaka:

“Grupa je bila teška, svi su nam predviđali treće mjesto, ali na kraju smo završili prvi. To je bila jedinstvena emocija, koja se ne može objasniti, tačno ispred tribine s navijačima Rome. Gol je bio predivan, a i radosot također. Okrenuo sam se i vidio sve navijače. Bilo je to sjajno – od prekrasnog gola protiv jakog rivala, na prekrasnom stadionu i u meču Lige prvaka. Courtois nije imao vremena podići ruku. Kao što je Kolarov rekao – lijevom nogom nikada ne griješim. Jako dobro sam se snašao. Definitivno gol moje karijere. Za mene je svaki moj gol remek-djelo, ali niti jedan nije kao prvi”, poručio je Dijamant.

Džeko je ove sezone postigao sedam golova u Seriji A, a priliku da nastavi golgetersku seriju imat će već u subotu u derbiju protiv Intera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,