Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko donio pobjedu Romi u 95. minuti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je dva pogotka za pobjedu Rome na gostovanju kod Frosinonea sa 3:2, u susretu 25. kola italijanske Serije A.

Džeko je bio strijelac prvog i trećeg, pobjedonosnog gola koji je Romu ostavio u utrci za pozicijom koja i naredne sezone vodi u Ligu prvaka, odnosno na bod zaostatka za četvrtoplasiranim Milanom.

Domaći, koji zauzimaju pretposljednje mjesto na tabeli, bolje su ušli u meč i golom Camilla Ciana u 5. minuti došli u vodstvo. U 30. minuti Džeko je iskoristio nepažnju odbrane Frosinonea i sa desetak metara preciznim udarcem savladao golmana Sportiella te izjednačio rezultat, a samo minutu kasnije Lorenzo Pellegrini je pogodio za preokret i vodstvo Rome od 2:1.

Rimljani su imali vodstvo do 80. minute, kada Andrea Pinamonti nakon duplog pasa sa Cianom postiže gol za izjednačenje. Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade Džeko na asistenciju El Shaarawyja postiže svoj drugi pogodak za pobjedu Rome, koju u narednom kolu čeka gradski derbi protiv Lazija.

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,