Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džambić: FK “Sloboda” će ostati u ligi, ali nam za to treba i podrška navijača

Preuzmite sliku

Fudbalski klub „Sloboda“ će u nedjelju, 15. maja, odigrati utakmicu protiv Fudbalskog kluba „Borac“ iz Banja Luke.

Utakmica 31. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Borca odigrat će se u 15 sati na stadionu Tušanj. Press konferencija održana je danas, a medijima su se najprije obratili šef Stručnog štaba FK Sloboda Amir Spahić i fudbaler Fedor Predragović.

Trener Spahić se najprije osvrnuo na prošlu utakmicu protiv Tuzla Cityja, izražavajući žaljenje za propuštenom prilikom. „Ja, lično, osjećam se jako razočarano, kao i svi mi. Razočarani smo u naš pristup, naš odnos u ovakvoj utakmici, tako da bih iskoristio ovu priliku da se izvinim svim pravim navijačima, koji su prepoznali situaciju i koji su bodrili ekipu i kada je rezultat bio 4:1 na kraju. Ono što bih poručio jeste da će Fudbalski klub „Sloboda“ sigurno u ove tri utakmice tražiti svoju računicu da ostanemo u Premijer ligi i Fudbalski klub „Sloboda“ će uvijek živjeti. Mi smo svi prolazni, a Sloboda će uvijek nastaviti sa životom jer taj klub ima 102 godine i svi mi se borimo da ovaj klub sačuvamo“.

„U nedjelju nas opet očekuje jako zahjevna utakmica protiv prošlogodišnjeg prvaka, ekipe Fudbalskog kluba „Borac“. Svi smo svjesni naše situacije i igrači i mi, pod velikim smo pritiskom, normalno. Ono što mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i da nastavimo taj naš put ka opstanku u Premijer ligi“, dodao je Spahić.

Riječ je potom dobio i fudbaler Crveno- crnih, Fedor Predragović. „Sigurno je da je ovo za nas najvažnija utakmica u sezoni i stvarno je šteta što smo se doveli u ovakvu situaciju poslije odličnog početka i dobre prve polusezone. Sve je do nas i sve je u našim rukama. Što se tiče nedjelje, u goste nam dolazi ekipa Borca, to je stvarno jedna dobra ekipa, koja dugo ne zna za poraz u prvenstvu tako da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Što se tiče nas, mi moramo svi zajedno da se skupimo, da damo sve od sebe i uz maksimalan angažman da dođemo do tri boda koja bi nam puno značila i pomogla u ovoj borbi za opstanak, mnogo toga bismo riješili“.

Na press konferenciji su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Elmir Šećerbegović i član Upravnog odbora Nino Džambić, kao i pomoćni treneri Adnan Jahić, Gradimir Crnogorac i Edin Ribić te fudbaleri Semir Bukvić, Mirsad Ramić, Dženis Beganović, Emir Jusić, Miloš Karišik i Abid Mujagić. Zajedničkim dolaskom željeli su pokazati jedinstvo i pozvati navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku koja im je iznimno potrebna u jednoj od najvažnijih i najtežih utakmica ove sezone.

„Danas je ova press konferencija za nas jako bitna i zato smo došli malo ovako neobično, inače budu fudbaler i trener, sada smo došli svi. To je iz razloga što je FK Sloboda jedinstvo, ljubav, iskrenost, poštenje i nalazimo se u jednoj, još uvijek teškoj situaciji i želimo to riješiti u nedjelju. Fudbalski klub “Sloboda” će ostati u ligi, ali nam za to treba i podrška navijača, veća nego ikada. Moramo zaboraviti sve što je bilo, ko je kriv, zašto je kriv, uprava preuzima na sebe najveću odgovornost za loše rezultate jer od nas sve počinje. U nedjelju svi koji vole Slobodu moraju zaboraviti ako su ljuti na nešto ili nekoga od nas i doći podržati Slobodu. Jako je bitna utakmica, ono što mi možemo garantovati jeste da će svi ovi momci na čelu sa trenerom Spahićem, Crnogorcem, Jahićem, Ribićem, izginuti na terenu, u sportskom smislu. Izaći će jedanaest borbenih igrača. Mi moramo tu utakmicu odigrati na ivici i preko ivice maksimuma i svi možemo obećati da će tako i biti. Zato smo i došli tu svi, da pružimo podršku jedni drugima i da najavimo da ćemo se boriti do zadnjeg atoma snage“, rekao je Nino Džambić.

Prisutnima se potom obratio i predsjednik Šećerbegović. „Kao što je i kolega Džambić rekao, dajte da probamo u ove tri utakmice da mislimo o Slobodi. Doći će vrijeme nakon tih utakmica da se radi analiza i svako će svoj dio odgovornosti ponijeti i odgovarati za to. U nedjelju ne dolazite da podržavate niti upravu niti igrače, ni trenera, nego jednostavno Fudbalski klub „Sloboda“. Molim vas da vam to bude na pameti, jer je ovdje klub bitniji od svih nas. Apsolutno stojimo jedni uz druge, to niti u jednom momentu nije bilo sporno. Jednostavno desila se takva situacija, gdje trebamo biti i pametniji i hrabriji da izađemo iz toga i da budemo samo još jači. Sada nam je potrebno jedinstvo, zato svi zajedno i pozivamo navijače da podrže Fudbalski klub „Sloboda“, a ne ponaosob neka imena. Molim vas, ako možete i volio bih da dođete, pogotovo što je to 15. maj, da se ovdje pojavimo u što većem broju, kapije su otvorene za sve, da podržimo klub, da u miru završimo ovu sezonu, a onda ćemo razgovarati šta je bilo i kako je trebalo biti. Hvala vam još jednom“.

Računajući sva takmičenja od 2008. godine, Sloboda i Borac odigrali su ukupno 23 susreta. U ukupno 23 utakmice, Sloboda je šest puta slavila pobjedu, Borac dvanaest puta, a pet puta su odigrali neriješeno. Zadnja ligaška utakmica ova dva tima odigrana je u decembru prošle godine i završena je pobjedom Borca od 3:1. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,