Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvostruka radost za Ibiševića: Simbolična proslava nakon gola protiv Stuttgarta

Preuzmite sliku

Napadač berlinske Herthe, Vedad Ibišević za vikend je protiv Stuttgarta postigao deseti gol u sezoni i to prvi nakon marta mjeseca, a ovaj je proslavio na simboličan način.

Naime, Vedator je držao palac u ustima budući da sa suprugom Zerinom na ljeto očekuje treće dijete, a uskoro bi mogao dobiti i novi ugovor sa berlinskim timom.

– Još uvijek uživam ovdje i zabavljam se, rekao je Ibišević, a nedavno je i generalni menadžer Herthe Michael Preetz najavio Vedadov ostanak u Berlinu.

– Razgovaramo sa Vedadom kako bi ostao sa nama i sljedeće sezone. Ove sedmice bi trebali obaviti još jedan sastanak nakon kojeg bismo bili bliže donošenju odluke – dodao je Preetz.

Hertha želi produžiti Ibiševićev ugovor na još godinu, ali bh. reprezentativac želi dvogodišnji ugovor, a njemački mediji pišu da je veoma moguće da se dvije strane nađu na pola puta, godinu dana plus mogućnost produženja ugovora na još godinu.

Za Ibiševića je s druge strane je veoma važno da ostane u Berlinu jer je nedavno kupio kuću, a sin Ismail ide u školu u Berlinu, dok je kćerka Zejna rođena u Berlinu. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje