Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva pozitivna testa pred utakmice: Koronavirus ušao u mladu reprezentaciju BiH

Preuzmite sliku

Mladi fudbalski reprezentativci BiH već treći dan u Zenici se spremaju za utakmice sa Sjevernom Irskom i Švedskom.

Selektor Slobodan Starčević u predstojećim susretima ne može da računa na Belmina Mešinovića, koji je pozitivan na koronavirus, kao i trener Mario Ivanković.

– Pripreme idu svojim tokom, ali danas nas je poremetilo to što su nakon PCR testiranja pozitivni Mešinović i moj kolega Ivanković. Sigurno da će nam nedostajati na ovom okupljanju. Osim toga rad igrača na treninzima je za svaku pohvalu i svi jedva čekamo utakmice. Irci će protiv nas prvi put nastupiti sa novim selektorom, ali gledali smo im prijašnje utakmice i možemo reći da su protivnici dobro skautirani i da ćemo znati kako da se postavimo protiv njih – kazao je Admir Raščić, trener u mladoj reprezentaciji BiH.

Optimista je i defanzivac Đorđe Milojević.

– U kampu smo već treći dan, maksimalno smo fokusirani na treninzima i jedva čekamo susret sa Irskom. Tu je dosta igrača sa prijašnjih okupljanja tako da se svi vrlo dobro poznajemo. U Trening-centru imamo sve uvjete da se maksimalno spremimo za predstojeće utakmice. Irska je dobra i kompaktna ekipa. Znamo koje su njihove vrline, ali i mane, tako da je na nama da pružimo maksimum kako bismo ostvarili što bolji rezultat i u još boljoj atmosferi dočekali Švedsku u Zenici – kazao je Milojević.

Do utakmice sa Republikom Irskom izabranici Slobodana Starčevića će sutra odraditi još jedan trening. Meč je na programu 3. septembra u 16.30 sati u Trening centru FSBiH u Zenici. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje