Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva nekadašnja reprezentativca Francuske navijat će za Argentinu

Preuzmite sliku

Bivši francuski reprezentativci David Trezeguet te Andre-Pierre Gignac izjavili su da će u sutrašnjem finalu Mundijala u Kataru navijati za Argentinu, a ne za svoju državu.

Trezeguet, koji je 1998. godine bio prvak svijeta sa Francuskom, je za AFP istakao da Messi zaslužuje da osvoji SP sa Argentinom.

Messi zaslužuje naslov svjetskog prvaka, a ovo mu je posljednja šansa da tako nešto ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cijela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa saigračima. Cijela ekipa pokazuje požrtvovnu igru”, izjavio je Trezeguet i dodao:

Ipak, Francuska, ima dobre šanse za odbranu naslova, a Kylian Mbappe sanja da pobijedi Messija. Ovdje je razlika u godinama. Messi je na kraju karijere, Mbappe tek počinje i oborit će svakakve rekorde.”

Mišljenje sa Trezeguetom dijeli i Andre-Pierre Gignac. Gignac trenutno nastupa za meksički Tigres, a u izjavi za Fox Sports kaže da bi volio da Argentina osvoji titulu.

“Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi lider na terenu i to je zaslužio.

Očekivano, navijači Francuske su ogorčeni izjavama svojih nekadašnjih reprezentativaca.

Na društvenim mrežama su najčešći komentari u kojima su Trezeguet i Gignac okarakterisani kao “izdajice” i lažni Francuzi”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,