Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drebi kola: Tuzla City na Tušnju savladala Sarajevo i zadržala lidersku poziciju (FOTO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Tuzla Cityja na stadionu Tušanj u Tuzli u okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH ugostili su ekipu Sarajeva i slavili pobjedu rezultatom 2:1 čime su zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Tim Milenka Bošnjakovića od prve minute ofanzivno je ušao u ovaj derbi meč što im se isplatilo već u 9. minuti kada je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavljen Said Husejinović zbog čega je glavni sudija pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa 11 metara bio je Vojo Ubiparip koji je upisao svoj deveti pogodak u dresu Cityja u dosadašnjem dijelu prvenstva. Bordo tim se oslobodio pritiska domaćih tek sredinom poluvremena kada uspijevaju napraviti nekoliko dobrih akcija preko Hebibovića i Šerbečića ali promjene rezultata nije bilo.

Na samom početku drugog poluvremena City je preko Crnkića koji uspiejva pobjeći odbrani Sarajeva udvostručio prednost na 2:0. Nakon stečene domaći nogometaši nastavili da kontrolišu sredinu terena dok s druge strane Sarajevo nije imalo rješenje da ozbiljnije ugorzi gol Cityja.

Tuzla City je uspio da u posljednjih desetak minuta kreirao još nekoliko dobrih akcija ali golman Sarajeva je dobro intervenisao u nekoliko navrata i uspio sačuvati svoju mrežu.

Ipak, u posljednjim minutama utakmice Sarajevo uspijeva da preko Mersudina Ahmetovića dođe do smanjenja rezultata na 2:1 što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat derbi utakmice 9. kola BHT Premijer lige BiH.

U sudijskoj nadoknadi vremana na Tušnju rezultat se nije mijenjao pa je tako tim Tuzla Cityja zasluženo ostvario šestu pobjedu u prvenstvu nakon koje su učvrstili lidersku poziciju sa 20 osovjenih bodova. Bila je ovo potpuno zaslužena pobjeda Tuzla Cityja i sada su ekipa, koja je apsolutno iznenađenje prvenstva.

Šef stručnog štaba „bordo“ tima Husref Musemić, zbog tri opomene, utakmicu je posmatrao “sa zida”, izvan stadiona, a s klupe je ekipu vodio Dženis Ćosić.

Tuzla City: Fejzić,Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Milanović, Letić, Mustafić, Šerbečić. (Foto: E. Selimović | Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje