Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dramatičan apel iz Slobode: Bezbjednost igrača i trenera je ugrožena, zaštitite nas (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon odigrane premijerligaške utakmice između FK “Željezničar” i FK “Sloboda” na Tušnju, održan je sastanak stručnog štaba i igrača zbog pritiska i prijetnji kojim su izloženi u prethodnom periodu.

Nkon stastanka, oglasio se kapiten FK Sloboda Tuzla, Perica Ivetić čije obaraćanje prenosimo u nastavku:

“Dobro veče,

Želim pozdraviti fudbalsku javnost Grada Tuzla i građane Tuzle. Moramo početi sa jednom tužnom viješću koja vlada u FK “Sloboda”. Moram reći da u gradu, gradu svih vjera i nacija, gradu koji spaja i zbližava, nažalost fudbaleri i treneri, posebno Zlatan Nalić, nisu sigurni. Molio bih sve strukture Grada Tuzla, gradonačelnika koji je uvijek bio uz nas i pomagao nam, smatram da će i sad. Pozivam policiju, tužilaštvo da ovu našu poruku, koju šaljemo u prijateljskom tonu, shvate ozbiljno i da stanu iza nas i da nam omoguće rad.

Želim da obavijestim navijače FK “Sloboda” da mi jako teško egzistiramo, da imamo razne prijetnje, ucjene i da jednostavno više ne možemo da trpimo, a to nema veze sa rezultatima. Mi trenutno dobro stojimo na tabeli i dobro igramo.

Molio bih da se svi uključe jer ovo nije mali problem. U 21. vijeku, gradu kao što je Tuzla je velika sramota. Mi svi fudbaleri smo iza našeg trenera i stojimo čvrsto. Biti ćemo odlučni i istrajni do kraja da istjeramo ovo, a to je bezbjednost svih nas i trenera našeg.

Pozdrav svim navijačima Slobode i tražimo da stanu svi iza nas, izjavio je kapiten FK “Sloboda” Tuzla, Perica Ivetić.

Fudbalski klub “Sloboda” Tuzla kao institucija koja se zalaže za jednakost i ravnopravnost trenutno je pod velikim pritiskom pojedinaca koji preko našeg i Vašeg kluba, uslovljavajući predsjednika kluba i stručni štab žele ostvariti lične interese.

Ovom prilikom želimo da uputimo jasnu poruku javnosti da FK „Sloboda“ osuđuje te napade i sve vrste nasilja, ucjenjivanja i ostvarenja ličnih interesa koristeći se brendom našeg kluba!

FK “Sloboda” i ovoga puta kao što je to i dužnost osoba koje vode klub, staje u zaštitu svih naših uposlenika u svim strukturama kluba.

Sva dešavanja u vezi sa ovim slučajem biti će preusmjerena nadležnim organima kako bi klub mogao normlano nastaviti sa sa svojim radom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje