Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Jović: Insistirao sam da se Azmir Husić okrene afirčkom tržištu

Preuzmite sliku

Nakon blijedgo izdanja na otvaranju prvenstva i remija sa Slobodom, fudbaleri Tuzla Cityja odigrali su svoju najbolju utakmicu i bukvalno pregazili Sarajevo na Bilinom polju sa 1:5.

O sjajnom izdanju svog tima nakon meča je govorio trener Dragan Jović:

– Prva naša ideja je bila da popravimo utisak iz utakmice protiv Slobode, gdje smo zaista loše odigrali. Mi smo se odlučili za pressing od prve minute, jer Sarajevo ima odičnu ofanzivu. To je bio plan za prvo poluvrijeme i uspjeli smo doći do pozitivnog rezultata. U drugom poluvremenu igrači koji su ušli su ispoštovali dogovoreno, te unijeli novi ritam i ispratili dobro utakmicu. Sarajevo je pokazalo najbolju formu u ova prva tri kola koja su odigrali. Mi smo najavili kakve su nam ambicije pred prvenstvo, a ovo je sigurno utakmica koja je bila protiv konkurenta za sam vrh, kaže Jović.

O igraču utakmice Coulibaliyu trener Tuzlaka je rekao:

– Puno će nam ovo značiti na samopouzdanju, a što se tiče Coulibaliya, insistirao sam da Azmir Husić se okrene afirčkom tržištu, tamo sam radio i ima sjanih igrača, ističe trener.

O kvaliteti Premijer lige je rekao:

– Dugo živim u Grazu (Austrija op.a.) i pratim tu slovensku ligu, često odem u Maribor. Kada odem na taj stadion, imam refleksiju na našu državu. Odgovorno tvrdim da smo kvalitetnija liga od slovenske lige, ali oni imaju taj korak sa infrastrukturom. Oni su uspjeli i u Evropi, posebno Maribor, Olimpija i evo zadnja Mura. Oni prave milionske transfere, ali siguran sam da naša liga nije za podcijeniti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje