Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Domišljati Meksikanac htio unijeti alkohol na stadion: Policija ga uspjela razotkriti

Preuzmite sliku

Lukavi Meksikanac htio je prokrijumčarit alkohol na utakmicu Svjetskog prvenstva. Policija u Katru spremna je za svaku situaciju, pa tako ni plan Meksikanca nije prošao kako je htio.

Samo nekoliko dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Katru,FIFA je odlučila zabraniti alkohol na tribinama stadiona. Tom je odlukom FIFA udovoljila željama organizatora, Katar ima zakone koji zabranjuju alkohol i dobro je već poznato da im je stalo do toga da reprezentacije i navijači poštuju njihovu kulturu.

Međutim, jedan navijač Meksika nije bio obeshrabren zabranom alkohola. Odlučno je probao unijeti alkohol na urnebesan i veoma zanimljiv način. Naime, ovaj je navijač uoči utakmice protiv Poljske probao ući na stadion s dvogledom. Osiguranju je, jasno, bilo čudno zašto bi neko ponio dvogled na nogometnu utakmicu.

Tako je dežurni policajac odlučio provjeriti sporni predmet, čak je pokušao i pogledati kroz dvogled, ali brzo je otkrio da se zapravo radi o prokrijumčarenom alkoholu. Ostao je začuđen domišljatošću meksičkog navijača, koji ipak nije dobio nikakvu sankciju osim usmene opomene.

Alkohol mu je, naravno, oduzet, ali neometano je mogao ući na stadion kako bi navijao za Meksiko. Susret Poljske i Meksika završio je 0-0, a Meksiko iduću utakmicu igra protiv Argentine u subotu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,