Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dominacija bh. dijamanta: Džeko ubjedljivo najbolji golgeter od igrača iz bivše Jugoslavija

Preuzmite sliku

Bh. napadač Edin Džeko ubjedljivo je najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije u statistici koja ubraja pogotka za klub i reprezentaciju.

Naš napadač je u dosadašnjoj karijeri postigao 380 pogodaka za klubove u kojima je igrao u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a drugoplasiranom Mariju Mandžukiću, koji je završio karijeru, bježi čak 130 pogodaka.

Od aktivnih igrača, na trećem mjestu je napadač Srbije Aleksandar Mitrović koji je ukupno za klubove u kojima je igrao i reprezentaciju Srbije postigao 241 pogodak, no treba reći da bi upravo on mogao stići našeg Džeku jer je pred njim sigurno još šest-sedam sezona na vrhunskom nivou.

U prvih pet još je napadač Sjeverne Makedonije Goran Pandev koji ukupno ima 178 pogodaka, a trenutno je član italijanske Parme.Na petom mjestu je sada već penzionisani napadač Crne Gore Crne Gore Mirko Vučinić koji je ukupno u karijeri postigao 172 pogotka.

U ovoj sezoni naš Džeko je odigrao ukupno 20 utakmica, a postigao je sedam pogodaka, četiri u Seriji A i tri u Ligi prvaka, a pored toga upisao je četiri asistencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,