Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodjela Zlatne lopte: Lewandowski osvojio nagradu za najboljeg napadača godine

Preuzmite sliku

U Parizu se večeras dodjeljuju nagrade za najbolje fudbalere protekle godine u organizaciji France Footballa, a već je uveliko poznato da će se za najprestižniju nagradu, Zlatnu loptu, boriti Lionel Messi i Robert Lewandowski.

France Football je međutim ove godine uveo još jednu nagradu, nagradu Napadač godine, koja je dodijeljena Robertu Lewandowskom.

Veliko je to poniženje, s obzirom na to da mnogi smatraju da mu je ovim putem France Football poručio da Zlatna lopta ide Messiju, a Lewandowski je dobio nagradu za najboljeg napadača isključivo kako bi se osigurao njegov dolazak u Pariz.

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo žestoko je napao urednika France Footballa Pascala Ferrea neposredno prije ceremonije dodjele Zlatne lopte koja se večeras održava u Parizu. Naime, Ferre je rekao da Ronaldo želi završiti karijeru s više osvojenih Zlatnih lopti od Lionela Messija.

Pascal Ferre je lagao. Koristio je moje ime kako bi promovisao sebe i list za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu tako prestižne nagrade može lagati na ovaj način s apsolutnim nepoštivanjem nekoga ko je uvijek poštovao France Football i Zlatnu loptu. I danas je opet lagao, opravdavajući moj izostanak s gala večere navodnom karantinom koja ne postoji.

Uvijek želim čestitati onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fair-playa kojim se u karijeri vodim od početaka. To činim jer nikad nisam ni protiv koga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam. Pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Ne pobjeđujem ni protiv koga.” istakao je Ronaldo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje