Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Dođe li Mbappé, ja odlazim”

Preuzmite sliku

Kylian Mbappé dogovorio je sve uslove za prelazak u Real Madrid. Iako su navijači presretni što će u timu imati jednog od najboljih mladih igrača na svijetu, pojedini igrači nisu zadovoljni dolaskom.

Real Madrid će za usluge mladog Francuza platiti nevjerovatnih 180 miliona eura, odnosno 160 miliona inicijalno i 20 miliona u poticajima, čime će potući rekordni transfer Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester, ostvaren prošle godine.

Kada dva kluba ‘ispeglaju’ sve detalje transfera i ugovora, Mbappe će potpisati šestogodišnji ugovor, a zarađivat će sedam miliona eura godišnje na Santiago Bernabeuu. Marca navodi da će transfer biti dogovoren u narednih nekoliko dana.

Isti izvor navodi da je Monaco tražio 190 miliona eura, međutim, uspjeli su naći zajednički jezik, pogotovo nakon što je Real dobio novac od prodaje Alvara Morate i Danila.

Međutim, nisu svi sretni zbog dolaska mladog Francuza. Jedan od njih je, piše španski portal Diario Gol, Lucas Vázquez.

“Ako dođe Mbappé, ja idem”, navodnoje rečenica koju je Vázquez rekao svom menadžeru. Nakon što se za mjesto borio sa Alvarom Moratom koji je nedavno prešao u Chelsea, Vázquez sa dolaskom Mbappea vidi još veći problem i još manje minuta u dresu “kraljevskog kluba”.

Ranije je postojala opcija da Real kupi mladog Mbappea, ali da on ostane još jednu sezonu u Monacu. Ali nakon telefonskog razgovora Zidanea – Mbappe želi odmah da pređe u Real Madrid i nađe svoje mjesto među BBC triom.

Opisuju ga kao “novog Henryja”. Već je kao 16-godišnjak postao najmlađi debitant, a sa 17 i najmlađi strijelac u Monacovoj povijesti. Time je na vječnoj ljestvici prestigao Henryja koji je također proizvod Monacove škole.

Zinedine Zidane je još 2013. pokušao nagovoriti tada 15-godišnjeg talenta AS Bondyja da dođe u Madrid. Mbappe je odbio jer je htio ostati u Francuskoj, a kasnije će se ispostaviti da je donio dobru odluku. U Kneževini je postao jedan od najvećih talenata Europe i reprezentativac Francuske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje