Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobrodošlica za sve: Zvanično otvoren prostor navijačke skupine “Fukare” Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon dugogodišnje borbe i niza zahtjeva, pripadnici navijačke skupine “Fukare” Tuzla konačno su se skrasili u svom prostoru. Prostor je svim članovima skupine i simpatizerima predstavljen danas u 16:30 sati.

Prostor koji su dobili pripadnici navijačke skupine “Fukare” Tuzla, nalazi se u suterenu SKPC Mejdan, a vrijedni članovi skupine u proteklih mjesec dana pobrinuli su se da prostor u potpunosti urede i da navijački kutak, dobije potpuno novi crveno-crni izgled.

  • fukare-prostor55
  • – Drago nam je što su konačno i drugi prepoznali naše iskrene namjere za reorganizacijom, pa su nam evo ustupili ove prostorije. Poruke podrške stižu sa svih strana, od mlađih članova, simpatizera kluba, UG “Prijatelji FK Sloboda” pa sve do pripadnika “Stare garde”. Za Tuzlanski.ba kaže Jasmin Paočić, te dodaje.

    – Prostorije će biti otvorene svakim danom od 10 ujutro do 22 sata, osim nedjelje. Svi simpatizeri mogu navratiti, kod nas kupiti majice, šalove, privjeske i druge rekvizite. Uoči utakmica na “Tušnju” kod nas će se moći kupiti i ulaznice. Obzirom da u prostorijama nema i neće biti alkohola, svi koji navrate mogu popiti neko od bezalkoholnih pića ili toplih napitaka, i razgovarati o stvarima koje nas povezuju a to su, jasno je… Fudbal i Sloboda. Još dosta toga imamo u planu, o čemu ćemo vas naknadno upoznati, zaključuje na kraju Paočić.

    Na licu mjesta zatekli smo i starije pripadnike navijačke skupine “Stara garda”. Kareli, Isak, Erka, Asim, Goran i drugi složni u konstataciji da je ovakav način organizovanja nedostajao skupini i da će u budućnosti imati apsolutnu podršku u svojim aktivnostima.

  • fukare-prostor44
  • Na radost pripadnika skupine, novi prostor posjetio je i rukometni reprezentativac Alen Ovčina, koji iako umoran od sinoćnje utakmice ipak nije mogao a da ne dođe pružiti podršku kako kaže “prijateljima sa tribine”.

    – Naravno da sam došao večeras, prije svega zahvaliti ovim momcima na sjajnoj atmosferi koju su nam priredili na utakmici, ali i na ovakav direktan način poželiti sreću u daljem organizovanju, ponosan sam što u svakom trenutku mogu da kažem da sam uvijek bio dio ove crveno-crne porodice, za Tuzlanski.ba kaže Alen Ovčina.

    Obzirom na izuzetno korektan i prijateljski odnos koji naš portal ima sa navijačkom skupinom “Fukare Tuzla” ovim putem želimo im mnogo sreće u reorganizaciji i daljim aktivnostima.

  • fukare-prostor34
  • (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,