Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobra atmosfera u reprezentaciji BiH, uvjereni u pozitivan rezultat

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan se na Ilidži priprema za početak kvalifikacija za Euro 2020. i utakmice protiv Armenije i Grčke.

Pomoćnik selektora Gordan Ciprić ističe da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou i da svi s nestrpljenjem očekuju prve utakmice.

– Razgovarali smo s igračima, izuzetno je bitno da imamo atmosferu koju smo stvorili kroz Ligu nacija. Naglašeni je motiv i spremnost kod igrača da krenemo maksimalno obiljno jer nemamo prostora na nijedan kiks ako nam je cilj Evropsko prvenstvo – rekao je Ciprić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, Ciprić ističe da je Miralem Pjanić potpuno spreman i da će danas trenirati, dok je Elvis Sarić definitivno otpisan. Kolašinac će, kako kaže, biti spreman za meč sa Grčkom.

Optimizma uoči predstojećih mečeva ne manjka ni kod reprezentativaca.

Gojko Cimirot ističe da u ekipi vlada odlična atmosfera.

– Znamo svi da danas nema lakih protivnika. Mi moramo kvalifikacije otvoriti na najbolji način, pobjedom protiv Armenije. Kada je u pitanju Grčka, znamo da se radi o kvalitetnoj ekipi ali mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata – kazao je Cimirot.

Golman Ibrahim Šehić izjavio je da vjeruje da će Armenija krenutiigrati defanzivno i iz kontranapada pokušavati ugroziti gol.

– Igrali smo već s njima i pobijedili ih, ali su oni napredovali od tada. Mi se moramo spremiti najbolje što možemo i biti potpuno fokusirani i mislim da nam u tom slučaju ne mogu napraviti veliki problem. Igramo kući i naravno da želimo dvije pobjede, za to se spremamo i tako ćemo sigurno izgledati na terenu – rekao je Šehić.

Reprezentacija BiH pripremat će se u Sarajevu do subotu, kada je na rasporedu prvi meč kvalifikacija protiv Armenije na stadionu Grbavica. Tri dana kasnije izabranici selektora Roberta Prosinečkog u Zenici će dočekati selekciju Grčke. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,