Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobio otkaz i zaradio 25 miliona eura

Preuzmite sliku

Chelsea je otpustio Grahama Pottera s mjesta glavnog trenera, piše Sky Sports.

Julian Nagelsmann, otpušten prije sedmicu dana s mjesta trenera Bayern Münchena, predstavljen je kao favorit za zamjenu Pottera, prenosi Tuzlanski.ba.

Potter je imenovan kao zamjena Thomasa Tuchela 8. septembra na petogodišnji ugovor, ali je napustio klub nakon samo sedam mjeseci tog ugovora, nakon što je dobio samo sedam od svoje 22 utakmice u Premier ligi.

Bivši menadžer Brightona dobio je otkaz na sastanku u nedjelju u 14.45, no to neće ostati nenaplaćeno.

Naime, Potter će na ime otpremnine inkasirati 25 miliona eura.

“Ne možete potrošiti 550 miliona funti i biti 11. u Premier ligi”

Navodi se da je Todd Bohely bio ključan u imenovanju Pottera – on je taj koji ga je podržavao i zadržao na poslu.

“Neki u Chelseaju su htjeli napraviti ovu promjenu ranije, ali nisu mogli donijeti tu odluku sve do sada. Da je tu prethodni vlasnik Roman Abramovič, Potter bi bio smijenjen tri ili četiri puta”, kazao je britanski sportski novinar Kaveh Solhekol.

Potrošeni milioni svakako najviše bole tako da je, pored loših rezultata, čelnicima Chelseaja smetalo i to što su previše uložili, a premalo dobili.

Dovođenje Pottera iz Brightona koštalo je Chelsea 21 milion funti (46.520.717 KM) tako da su napravili velika ulaganja i dali mu petogodišnji ugovor.

U dva prijelazna roka potrošeno je 550 miliona funti (1.218.399.754 KM). Sve to da bi Chelsea zauzimao 11. mjesto u Premier ligi.

“Suosjećam s Grahamom Potterom, ali to je bilo neizbježno”, rezimirao je stručnjak Sky Sportsa i bivši nogometaš Jamie Carragher. “Ne možete mijenjati Tuchela za Pottera. Za početak smiješna odluka.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje