Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Do kada će FK Sloboda pojedine utakmice igrati 11 protiv 14?

Preuzmite sliku

Udruženje građana ‘Prijatelji FK Sloboda’ danas je putem svoje Facebook stranice izdalo saopćenje za javnost u kojem se se pitaju do kada će FK Sloboda pojedine utakmice igrati 11 protiv 14?

Povodom najnovijih sudijskih grešaka pitamo se do kada će se pojedine utakmice igrati 11 protiv 14, navodi se na početku saopćenja.

U jeku pozitivnih vijesti o izuzetnom porastu gledatelja na utakmicama Premijer lige kada, a koji su pratili i zapaženi rezultati bh. klubova u okviru kvalifikacija za grupne faze evropskih takmičenja, krovne instance BH nogometa se potrude da sve zaljubljenike ove sporedne stvari vrate u realnost crnila naših takmičenja.

Prije 10-tak dana je predsjednik Komiteta za suđenje i delegiranje NS BiH izrekao niz nebuloza u analizi suđenja 4. kola zbog čega se hiljade sportskih radnika u našoj zemlji još uvijek hvata za glavu.

Nakon posljednjih sudijskih propusta na štetu FK Sloboda Tuzla na utakmici odigranoj u okviru 5. kola na Grbavici teško se ne zapitati šta je potrebno da se najviši rang BH nogometa postigne podnošljivu dozu regularnosti.

Naime, glavni sudija utakmice Ermin Sivac i prvi asistent su doslovno od 1. minute postavili dvostruki aršin prilikom presuđivanja koji je kulminirao početkom drugog poluvremena nedosuđenim ociglednim kaznenim udarcem za FK Sloboda Tuzla te signaliziranjem nepostojeće nedozvoljene pozicije kada je krilni napadač Livančić izašao “oči u oči” sa golmanom domaće ekipe.

Bolji poznavaoci nogometa će reći da to nije ništa novo za Slobodina gostovanja na Grbavici, a možemo se samo vratiti sezonu unazad kada je zbog kardinalnih pogrešaka (između ostalog i nedosuđen kazneni udarac) kažnjen glavni sudija Slađan Došlo sa 8 utakmica nedelegiranja.

Ovim povodom opravdano se pitamo da li NS BiH zaista želi dobro BH nogometu ukoliko je odgovor ‘DA’ onda bi se organi saveza trebali dobro da potrude i da rade maksimalno profesionalno i sa integritetom, što se prvenstveno odnosi Komitet za sudije i suđenje NS BiH, navodi se u saopćenju UG Prijatelji FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje