Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dirljiv status Edina Džeke na Facebooku: Dragi prvačiću, danas si okrenuo novu stranicu u svom životu

Preuzmite sliku

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko napisao je dirljiv status na društvenoj mreži Facebook.

Nakon poraza od Kipra našao se Džeko skupa sa selektorom Baždarevićem i ostalim saigračima na udaru brojnih kritika. Džeko je nakon utakmice poručio da se sa ostatkom tima stidi zbog poraza, te da nije ispoštovan dogovor iz svlačionice na poluvremenu.

“Dogovorili smo se na poluvremenu, nakon rezultata 2:0 za nas, da im ne dozvolimo da dođu blizu gola, ali jednostavno sa ovakvim odnosom bilo je samo pitanje trenutka kad će postići golove. Kipar je na kraju zasluženo pobijedio a mi treba da se stidimo svi od prvog do posljednjeg i da se dobro preispitamo”, rekao je Edin Džeko, koji je iskoristio priliku i da se izvini navijačima zbog katastrofalnog izdanja:

“Izvinjavam se navijačima. Nisu zaslužili ovo što su večeras vidjeli”.

Nije bilo nimalo lako ovih dana biti Edin Džeko zbog poraza na Kipru, ali ne samo ovih dana već svih ovih godina mnogo je teško bilo biti Edin Džeko. Mnogo truda, rada, znoja i odricanja je potrebno da bi se rešetale mreže u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji i postalo najboljim strijelcem Evropske lige i državne reprezentacije.

I kada neko poput Edina Džeke koji je sve u životu stekao na prije svega pošten i samo on zna koliko težak način uputi ovakvu poruku prvačiću povodom nove školske godine, onda ona sigurno ima svoju težinu i nosi u sebi snažnu poruku:

Dragi prvačiću, danas si okrenuo novu stranicu u svom životu. Danas si krenuo u prvi razred i danas počinje tvoje odrastanje. Želim ti svu sreću ovoga svijeta, jer će ti trebati, jer češ kroz život nailaziti na milijardu raznih prepreka i na milijardu podmetanja i zavidnih ljudi, koji će ti pokušati otežati tvoj put ka sreći.

Međutim, nemoj biti ljut na njih, budi im zahvalan, jer svaki njihov neuspjeli pokušaj je tvoja dobivena bitka. Rat možda nikada nećeš dobiti, ali će ti ostati zadovoljstvo da si kroz život koračao hrabro i smjelo, ne stideći se ni u jednom trenutku svog života, jer ti znaš da si pokušavao uvijek dati sve od sebe.

Nekada se to vidjelo, nekada nije, nekada si imao više, a nekada manje sreće, ali najbitnije je da duboko u srcu znaš da si čist pred Bogom, jer si bio pošten prema onome što radiš, iako se nisu svi slagali s tim i iako nisu svi vidjeli to.

Ne povrijedi nikoga, ne uvrijedi nikoga, uvažavaj sve ljude, ma koliko zli bili prema tebi, jer oni te izgrađuju kao ličnost i dio su tvog života, iako ponekad ne shvataš neke stvari.

Ostani jak prvačiću dragi, ostani jak zbog sebe, zbog ljudi koji te vole i nemoj poginjati glavu, već koračaj uzdignute glave kroz život i živi ga, ma koliko god on bio pun nepravde.

I na kraju, poštuj sve ljude i pomozi im, koliko možeš, jer i oni koji ti podmeću, ne rade to namjerno, već zato jer ne znaju drugačije…

Sretno ti prvačiću, tvoj Edin Džeko!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,