Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktorica FK Sarajeva poslala jasnu poruku: Ovo što se desilo nikada nisam vidjela u fudbalu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva večeras su poraženi u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Dynamo Bresta (2:1), a meč je obilježila nevjerovatna greška sudija na štetu bordo kluba.

Sarajevo je u 54. minuti uspjelo da poravna na 2:2 golom Ahmetovića, no sudija je isti poništio jer je signaliziran ofsajd. No, usporeni snimak jasno je pokazao da ofsajda nije bilo, te da je Sarajevo žestoko oštećeno.

Nakon utakmice medijima se obratila generalna direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić, koja je poručila da nikada nije vidjela u fudbalu ono što se danas desilo bordo klubu.

“Izgubili smo nažalost sa 2:1, ali smo odlučili da nakon meča trener i pomoćni trener ne izađu jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se danas desilo nikada nisam vidjela u fudbalu, a svoj cijeli život sam u fudbalu”, rekla je Buljubašić, a zatim izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute.

Vezano | Nesretan poraz Sarajeva u Bjelorusiji, Ahmetoviću poništen regularan pogodak 

“Ovo je trebao biti gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se takmičimo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti bolji i jači i želimo zaštiti naš tim od stvari kakve su se dešavale večeras. Jer u tom slučaju fudbal samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učiniću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu”, zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje