Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Direktor Crvene Zvezde: Dajte nam Dinamo da mu pokažemo ko je najjači u regiji

Preuzmite sliku

Drugu godinu zaredom Crvena zvezda igrat će u Ligi prvaka. Srpski prvak ispisao je historiju tog takmičenja i postao prvi klub koji je drugi put stigao iz prvog kola kvalifikacija do grupne faze

“Ostvarili smo veliki uspjeh, treću godinu zaredom igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Kada pogledamo gdje smo bili prije pet godina, mogu reći da je ovo nezabilježeno u historiji ekipnog sporta u Srbiji. Od kluba pred gašenjem postali smo klub koji igra s evropskim velikanima”, rekao je direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Na ždrijebu u četvrtak Zvezda će biti u najslabijoj jakosnoj skupini i može izvući Dinamo koji je smješten u treći pot, prenosi Index.

“Nemamo želje, ali bih volio izvući Dinamo samo da bismo pokazali na terenu ko je bolji. Zvezda je najbolji i najveći klub u regiji. Ta utakmica bi izazvala stvari izvan terena koje nemaju veze sa sportom i koje bih volio izbjeći.”

Čelnik Zvezde uz Dinamo želi izvući velikane.

“Želim najjače klubove. Mislim i da navijači žele gledati Bayern, Juventus, Real. Narod je željan velikih utakmica, a mi smo već pokazali protiv Napolija i Liverpoola da možemo igrati s najvećima.”

I Zvezda poput Dinama želi novi stadion.

“Marakana je izgrađena radnom akcijom i ne ispunjava uslove FIFA-e i UEFA-e 50 godina kasnije. Razgovarao sam s predsjednikom Srbije i poručio mi je da će država investirati u stadione Zvezde i Partizana.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje