Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dino Begić demantuje Prosinečkog: Prazna je priča da ćemo održati sastanak

Preuzmite sliku

Robert Prosinečki proteklih dana je za medije tvrdio kako će u utorak imati sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Elvedinom Begićem, no u razgovoru za Mondo Begić je to kategorički odbio.

“To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima“, rekao je Begić i podsjetio da je Izvršni odbor FSBIH zadužio Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora i daju prijedloge. Begić je otkrio da bi se o sudbini Prosinečkog ipak moglo raspravljati do kraja sedmice.

“Oni moraju prvo sjesti ove sedmice, razgovarati i napraviti svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor “, potvrdio je Begić.

“Sva priča koja se vrti i ono ‘sastaću se ja sa predsjednikom i popričati’ pada u vodu jer ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor FSBIH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje prijedloge i izvještaje“, zaključio je Begić. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje