Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dinamo večeras igra najvažniji susret u ovoj sezoni Lige prvaka

Preuzmite sliku

Zagrebački Dinamo večeras će igrati vjerovatno najvažniji susret u ovoj sezoni nogometne Lige prvaka.

U pretposljednjem, petom kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja, Dinamo gostuje ekipi Atalante u meču koji će biti odigran u Milanu, na stadionu “San Siro”. Pobjedom protiv italijanskog tima Dinamo bi došao na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja.

U drugom susretu grupe C Šahtar gotuje ekipi Manchester Cityja. Šahtar i Dinamo imaju isti broj bodova, ali Ukrajinci su drugi na tabeli zbog boljeg međusobnog omjera s hrvatskim predstavnikom. Za očekivati je da će Šahtar izgubiti u Engleskoj, što otvara Dinamu šansu da preuzme drugo mjesto na tabeli.

Zanimljivo će biti i u brupi B gdje Crvena zvezda u Beogradu dočekuje ekipu minhenskog Bayerna. Bavarci, koji su već osigurali osminu finala, veliki su favorit u ovom meču, pogotovo jer ekipa igra u odličnoj formi nakon odlaska Nike Kovača s trenerske pozicije.

Minhenski klub u prvom meču je slavio s 3:0, a predstavnik Srbije se nada da večeras može odigrati bolje od toga. Zvezda je treća na tabeli s tri osvojena boda iza vodećeg Bayerna i drugoplasiranog Tottenhama koji će večeras pokušati ovjeriti plasman u narednu fazu u meču protiv zadnjeplasiranog Olympiakosa.

Derbi u grupi A u Madridu će odigrati Real i PSG. Parižani su prvi u grupi s maksimalnim učinkom, dok bi Real pobjedom izborio plasman u osminu finala. U istoj grupi sastaju se Galatasaray i Club Brugge, kojem je potrebna pobjeda, uz Realov poraz, da ostane u trci za osminom finala.

Italijanski Juventus večeras će igrati za prvo mjesto u grupi D protiv ekipe Atletico Madrida. Juventus je već osigurao osminu finala, dok Špancima pobjeda donosi siguran prolaz dalje. U istoj grupi u Moskvi će snage odmjeriti Lokomotiv i Bayer Leverkusen. Oba tima imaju tri osvojena boda, potrebna im je pobjeda u današnjem meču i poraz Atletica u Torinu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,