Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Di Francesco više nije trener Rome

Preuzmite sliku

Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma otpustio je trenera Eusebia Di Francesca, a očekuje se da na njegovo mjesto dođe Claudio Ranieri.

– Uime svih u klubu i u moje ime želim zahvaliti Eusebiju na njegovom radu i posvećenosti – izjavio je predsjednik Jim Pallotta za klupsku internet stranicu.

– Otkako se vratio u klub Eusebio se uvijek ponašao profesionalno i stavljao interese kluba ispred svojih. Želimo mu sve najbolje u budućnosti – dodao je.

Raskid ugovora uslijedio je nakon eliminacije Rome iz Lige prvaka i poraza od Porta, a koji je došao samo nekoliko dana nakon što je Roma poražena u gradskom derbiju od Lazia.

Di Francesco je došao na klupu Rome u ljeto 2017. i ovaj klub vodio do polufinala Lige prvaka u prošloj sezoni, te trećeg mjesta u Seriji A, prenosi Football Italia.

Mediji u Italiji uveliko izvještavaju da će Romu do kraja sezone vodi Ranieri. To bi bio povratak na Olimpico 67-godišnjeg trenera koji se izjašnjava kao navijač Rome, koju je vodio od septembra 2009. do februara 2011.

Njegova karijera je u silaznoj putanji otkako je 2016. s Leicesterom osvojio Premier ligu, nakon čega je u februaru 2017. dobio otkaz. Poslije je radio u Nantesu prije nego što je preuzeo Fulham u novembru 2018. Otpušten je 28. februara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,