Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi na Tušnju: Sarajevo u posljednim trenucima stiglo do boda protiv Tuzla Cityja

Preuzmite sliku

U okviru 12. kola M:tel Premijer lige BiH na Tušnju su se sastale ekipe Tuzla Cityja i Sarajeva. 

Početak utakmice sjajno otvaraju plavi. u četvrtoj minuti sjajnu šansu za ekipu iz Simin Hana je imao Džafić nakon kornera, ali je pogodio stativu. Svega minut kasnije domaćini ipak dolaze do vodstva – Nukić je odlično centrirao, a Krpić pored uspavane odbrane bordo tima rutinski poentira glavom.

Konkretnijih prilika na obje strane nije bilo sve do 39. minute kada je za Sarajevo propustilo priliku preko Cmiljanića, nakon što je prethodno prevario Šukilovića i pucao iskosa dobro je intervenisao golman Tuzla Cityja Nevres Fejzić.

Tako je ipak ostalo 1:0 do odlaska ekipa na odmor.

Početkom drugog poluvremena gosti su pružali nešto bolju igru, ali i dalje se bordo tim mučio da kreira konkretnije prilike.

S druge strane, Tuzla City je zamalo udvostručio prednost u 57. minuti, kada je Džafić propustio šansu da kazni veliku grešku Dupovca, sjajno je odbranio Dizdarević njegov udarac.

Kraj utakmice donio je uzbuđenje.

Kako je vrijeme odmicalo, gosti su stezali obruč oko gola domaćina, ali nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti Fejziću sve do 90. minute, kada je Hebibović natrčao na loptu koju je prethodno Morris glavom izbio ispred Ahmetovića i sjajnim prizemnim udarcem sa dvadesetak metara matirao Fejzića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje