Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi na Tušnju okončan bez pobjednika: Sloboda i Željezničar podijelili bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj u Tuzli, pred ispunjenim tribinama odigran je derbi susret 22. kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara. U derbiju nije bilo golova pa su Sloboda i Željezničar podijelili bodove (0:0).

Prvi dio derbija na Tušnju obilježila je igra sa dosta prekršaja na obje strane.

U 20. minuti Pavić je pokušao savladati Vukliša koji loptu izbacuje u korner. Dvije minute kasnije Alispahić je gađao direktno u gol, Kjosevski je izbacio loptu u korner. U nastavku prvog poluvremena na terenu nije bilo većih uzbuđenja.

  • U 41. minuti susreta jedan od najboljih pojedinaca u redovima Slobode, Said Husejinović se povrijedio. Iako je bila vidljiva želja da nastavi meč, trener Zlatan Nalić je odlučio da ga izvadi iz igre. Umjesto Husejinovića u igru je ušao Antonio Vidović.

  • U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena došlo je do gužve u kaznenom prostoru Slobode, nakon čega su se sukobili fudbaleri oba tima. Epilog naguravanja bile su javne opomene za golmana Slobode Vukliša i fudbalera Željezničara Zajmovića.

    Prvo poluvrijeme je okončano bez golova.

  • Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti kada u 51. minuti Veselinović ubacuje loptu iz kornera, a Bogičević glavom šutira preko gola.

    U 68. minuti susreta Baraban se našao u šansi, ali je loše zahvatio loptu ali je golman Željezničara sigurno intervenisao.

    U većem dijelu drugog poluvremena publika na Tušnju je gledala nezanimljiv meč bez konkretnih prilika.

    Rezutatom 0:0 okončan je derbi susret koji je obilovao velikim brojem pogrešaka na obje strane.

    Fudbaleri Slobode će sa šeste pozicije započeti treću prvenstvenu etapu, te na svom terenu dočekati Radnik iz Bijeljine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje