Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi iz drugog ugla: Navijanje i podrška sa tribina (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sa Zapadne tribine svoje ljubimce su bodrili navijači “Horde Zla”, dok su sa Sjeverne podršku fudbalerima Slobode pružale “Fukare”. 

Prije tačno godinu dana u okviru odigravanja utakmice četvrtfinala Kupa BiH, ekipa Sarajeva je na Tušnju  imala podršku svojih navijača “Hordi Zla”. U pauzi utakmice gostujući navijači pokušali su izazvati sukob sa navijačima Slobode “Fukarama” koji su svoj klub bodrili sa sjeverne tribine stadiona. Obzirom da su pripadnici “Fukara” odmah reagovali i istog momenta skočili u odbranu svoje tribine, na atletskoj stazi došlo je do obračuna pripadnika dvije skupine, a nemili snimci sa Tušnja ubrzo su obišli region.

Jučer se u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadonu Tušanj u Tuzli sastali isti rivali, fudbaleri Slobode su u odličnoj utakmici savladali bordo tim rezultatom 3:0, a neugodna tradicija za goste se nastavila jer Sarajevo još od 2014. godine nije slavilo na Tušnju.

Uz nekoliko zapaljenih baklji gostujućih navijača i ubačaja na teren što je izazvalo kratki prekid susreta, na tribinama nije bilo većih incidenata. Uz policijsku pratnju navijači iz Sarajeva su prije završetka utakmice napusatili tribinu, a osim verbalnog okršaja svojstvenog za navijačke skupine, većih incidenata nije bilo. U prilogu pogledajte navijanje iz oba navijačka tabora. (Tuzlanki.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje