Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deportivo Barci zabio četiri gola, ali opet izgubio! (VIDEO)

deportivo barci
Preuzmite sliku

Neviđen je otpor pružen Barceloni na Riazoru od strane ove sezone, gledajući tabelu, očajnog Deportiva. Na kraju su Katalonci uspjeli slaviti s 5:4.

deportivo barci

Nije utakmica dobro počela za domaće nogometaše. Nakon 180 sekundi gosti iz Katalonije imali su prednost jednog gola. Iniesta je na sredini terena dobio loptu, proslijedio ju je do Fabregasa, koji sjajno upošljava Albu, koji se ubacivao s lijeve strane, a bivši igrač Valencije savladao je Aranzubiu.

Pet minuta kasnije Iniesta se izborio za jednu loptu, na kraju je Messi desno poslao loptu za Tella, ovaj doslovno “išarao” odbranu Deportiva i onda pogodio. Svoj prvi od tri gola na Riazoru Messi je postigao u 18. minuti. Xavi dodaje do Fabregasa, ovaj petom ostavlja loptu za Messija, a ovaj ljevicom pogađa.

Pizzi je u 26. minuti iskoristio najstrožu kaznu i donio smanjenje svojoj momčadi, da bi Alex Bergantinos desetak minuta kasnije doveo plavo-bijele na gol zaostatka za Barcom. Ipak, prije odlaska na odmor Messi je uspio postići još jedan gol, svoj drugi, Barcelonin četvrti na utakmici.

Golijada je nastavljena i u drugom dijelu. Sjajnim slobodnjakom Pizzi je u 47. minuti opet smanjio zaostatak Deportiva za Barcelonom. Posao gostima otežao je Mascherano, koji je dobio crveni karton u 49. minuti.

Majstorski je Messi riješio jedan Barcin napad u 77. minuti i kada su poveli sa 5:3, činilo se da gosti mogu do kraja igrati opušteno. No, Jordi Alba je u 79. minuti nespretno matirao svog golmana, Valdesa, i donio uzbudljivih desetak minuta na Riazoru. Hrabro su domaći igrali, napadali do kraja, ali nisu uspjeli i do petog gola.

Primera, 8. kolo: Deportivo – Barcelona 4:5 (Pizzi 26, 47, Bergantinos 37, Alba 79 -ag/ Alba 3, Tello 8, Messi 18, 43, 77)


SportSport.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: