Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dennis Hadžikadunić: Edin Džeko je džentlmen, klasa, pravi kapiten…

Preuzmite sliku

Naš novi reprezentativac Dennis Hadžikadunić (22) govorio je za švedske medije nakon što je poslije godina nošenja dresa Švedske obukao dres Bosne i Hercegovine.

Hadžikadunić je igrao 90 minuta protiv Nizozemske u Zenici, a onda protiv Poljske dobio priliku sa klupe nakon što je crveni karton dobio drugi stoper Anel Ahmedhodžić.

“Uvijek sam sanjao da igram za BiH. Bilo je puno emocija, zaplakao sam kada smo izašli na teren prije himne” priča Dennis.

Pružio je solidnu partiju

“Nizozemska ima odlične igrače, ali sam se trudio dobiti što više duela. Bio sam fokusiran na svoju igru, dobro smo stajali na terenu, čak smo i mogli pobijediti. Kada sam bio mali nisam ni sanjao da ću igrati sa Džekom, Pjanićem, Kolašincem… To mi je sada nešto nestvarno, ogromno” govori stoper ruskog Rostova.

“Vrlo dobro sam primljen u reprezentaciju BiH. Osjećao sam se, a isto tako misli i Anel, kao da smo već dugo tu, a ne da smo debitanti. Nije bilo teško postati dio ove ekipe jer se Edin Džeko vrlo dobro brinuo za nas. On je stvarno klasa, pravi kapiten i džentlmen. Često je razgovarao sa nama sa punim interesovanjem. I svi drugi momci su odlični, pa smo se brzo adaptirali i bilo je jako lijepo.” prepričava Dennis Hadžikadunić.

  • Veliku ulogu u tome da Švedskoj “ukrademo” Hadžikadunića i Ahmedhodžića imao je Zvjezdan Misimović.

    “Misimović je vrlo dobra osoba, razgovarao je sa nama o našim planovima. Ispunio je i obećanje da nas odvede na ručak – na bosanske ćevape” prepričava nasmijanu Hadžikadunić (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje