Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Denis Karić o stanju u FK Sloboda: Klub je ispred svih, nema govora o rasulu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama SD “Sloboda” upriličena press konferencija povodom 10. kola BHT Premijer lige BiH na kojoj su novinarima se obratili trener Amir Spahić, fudbaler Mladen Veselinović i vršilac dužnosti sportskog direktora Denis Karić.

Sloboda će sutra na Tušnju od 16 sati ugostiti Radnik iz Bijeljine i prema riječima Spahića svi igrači koji su tu u potpunosti su spremni za utakmicu.

Sulejman Krpić je upitan jer je imao povišenu temperaturu danas ćemo saznati hoće li biti u kombinaciji za utakmicu protiv Radnika. Zbog tri žuta kartona pravo nastupa nema Amer Ordagić dok se u tim vraćaju Zeba, Merzić, Kostić, Pirić i Stjepanović. Kada je u pitanju ekipa Radnika mogu da kažem kako je to veoma kvalitetan tim koji jako dobro igra u gostima što govori i podatak da su u ovih deset kola uspjeli na gostovanjima osvojiti 10. bodova. Znamo odakle nam prijeti opasnost i koji stil igre ima Radnik. Oni dolaze rasterećeno ali mi želimo do pobjede koja će nam omogućiti ostanak na vrhu tabele” – kazao je Amir Spahić.

Fudbaler Sobode Mladen Veselinović je istakao kako ga ne zanimaju događanja oko kluba i da se želi fokusirati isključivo na utakmicu.

Moje je da igram fudbal da pružim najbolje partije na terenu i sigurno da ćemo se boriti sutra. Sutrašnja utakmica možda nam je i najvažnija u ovoj sezoni da se izdignemo iznad situacije i pokušamo pobijediti, siguran sam da imamo kvalitet za to” – naveo je Veselinović.

Denis Karić kojeg je prije nekoliko dana Odbor za hitnost imenovao na mjesto vršioca dužnosti sportskog direktora FK Sloboda je otvorio dušu pred novinarima i bez dlake na jeziku pojasnio novonastalu situaciju u klubu.

  • press-sloboda-radnik-jpg
  • Susprendovana su dva igrača to su Džidić i Karić. Karić je susprendovan zbog zbog kršenja klupske discipline dok se Džidić već treći dan nikome ne javlja i po automatizmu je suspendovan” – istakao je Denis Karić i nastavio:

    Želim da kažem da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima kako je rasulo u Slobodi. U klubu sve funkcioniše, igrači imaju potpisane ugovore u kojima je tačno navedeno koje su to obaveze Slobode prema njima ali i njih prema klubu. Kub je ispred svih, klub je institucija i niti jedan igrač ne može da ode tek tako dok mu se ne izda validna dokumentacija” – pojašnjava Karić.

    Karić je također kazao da se prema Damiru Mehidiću ništa ne duguje i da su sve obaveze prema njemu uredno izmirene.

    Azmir Husić je još predsjednik Slobode, njega Skupština nije razrješila funkcije predsjednika UO FK Sloboda. Niko ga nije otjerao niti smjenio dobrovoljno je odlučio da se povuče. Po statutu je trebao biti i on član Odbora za hitnost, međutim on to ne želi” – istakao je Denis Karić.

    Na kraju je Karić apelovao na medije da objavljuju isključivo provjerene i tačne informacije kada je u pitanju FK Sloboda.

    Kompletan snimak press konferencije pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,