Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Demir Peco: Mi ćemo se pitati u Portugalu

Preuzmite sliku

Mlada nogometna U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine treći dan priprema se u Trening centru NSBiH u Zenici za odlučujući i posljednji susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, a koji će u utorak, 16. oktobra, igrati protiv Portugala u Madeiri.

Selektor Vinko Marinović bio je prinuđen umjesto povrijeđenog Nihada Mujakića pozvati Mateja Rodina, a što je i jedina izmjena u odnosu na prvi dan priprema i druženja s novinarima.

– Mujakić se već vratio kući, a stigao je Rodin. Ostali igrači, bez obzira na neke manje povrede, mislim da će biti spremni za utakmicu. Atmosfera je izvrsna. Svi su momci svjesni situacije u kakvoj se nalazimo, svi su željni uspjeha i pobjede pa mislim da ćemo biti spremni za utakmicu – kazao je pomoćni trener Draženko Bogdan, koji je dodao kako ga ne brine vremenska razlika, daleko putovanje niti velika vlažnost koja ih čeka u Portugalu.

Bogdan napominje da neće biti velikih izmjena, odnosno da će u prvom planu biti igrači koji su iznijeli dosadašnji teret kvalifikacija te upisali šest pobjeda i tri poraza.

Jedan od onih koji je skupio dosta minuta i dao veliki doprinos uspjehu u vrlo teškoj grupi je i Demir Peco, koji se nada nastupu, ali odluku o tome prepušta selektoru.

– Zadovoljan sam našim nastupima, ali protiv Rumunije nismo imali sreće. Čeka nas i ta utakmica protiv Portugala, koja je izuzetno teška, ali imamo šanse. Mi ćemo se tu pitati – kaže Peco, koji vjeruje da mogu ostvariti pozitivan rezultat.

Bh. tim je, uostalom, u dosadašnjem toku kvalifikacija pokazao i da ne zna igrati na remi pa im neće biti problem što samo pobjednik dobija ulaznicu za baraž.

– Portugal se sigurno neće braniti. Oni će napadati, što će nama ostaviti prostor za kontru i polukontru, u čemu smo vrlo jaki – smatra Peco.

Mada svjestan da ih samo pobjeda vodi u baraž, u uspjeh vjeruje i Stjepan Radeljić, koji ističe kako se, kao i uvijek, dobro spremaju.

– Da im pokažemo šta znamo, kao i prošli put kada su bili tu. Atmosfera u ekipi je odlična, kao i uvijek do sada – napominje Radeljić, koji smatra kako su ih Portugalci u Zenici, kada su izgubili s 1:3, bili malo i potcjenili.

Dodaje kako je zajedništvo i timski duh koji je vladao tokom ovih kvalifikacija, bio i najveći uspjeh bh. tima te da nije bilo tako da ne bi ni bili u poziciji da se bore za EP. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,