Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija Slobode obišla mezar Mustafe Hukića: Sjećanja na Huku nikada neće izblijediti

Preuzmite sliku

Fudbalski klib Sloboda i ove kao i prethodnih godina prisjetio se Mustafe Hukića svog legendarnog igrača, trenera i još većeg čovjeka.

Na jučerašnji dan, prije 23 godine Mustafa Hukić – Huka je poginuo u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak, na magistralnoj cesti Tuzla – Doboj u 48. godini.

Delegacija kluba obišla je Hukin mezar i mjesto pogibije. Položili su cvijeće i odali počast jednom od prvih trenera reprezentacije BiH nakon rata, kada je asistirao selektoru Fuadu Muzuroviću.

– Popularni Huka karijeru u Crveno-crnom dresu započeo je sa 16 godina. U periodu od 1969. do 1978. godine za naš tim je odigrao 280 utakmica. Pet nastupa upisao je u dresu nekadašnje Jugoslavije.

Debitovao je 30. januara 1977. godine u Bogoti na meču protiv Kolumbije, a poslednji nastup za Jugoslaviju imao je 3. jula 1977. godine protiv Argentine. Osim Slobode još je nastupao za Osijek, San Jose i Sakaryaspor. Kopačke o klin je okačio u 34. godini života nakon čega se posvetio trenerskom poslu – saopćili su iz FK Sloboda.

Fudbalski princ sa Tušnja zauvijek će ostati u sjećanju svih navijača Slobode i biti upisan u historiju kao jedan od najboljih igrača svih vremena ovog kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje