Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija NSBiH razgovala s Felixom Magathom

Preuzmite sliku

Nakon jučerašnjih razgovora sa Farukom Hadžibegićem i Amarom Osimom, danas je delegacija NS/FS BiH u Beču održala sastanak sa njemačkim stručnjakom Felixom Magathom, koji se takođe kandidovao za poziciju selektora „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tokom veoma korektnog i sadržajnog sastanka, Magath je izrazio izuzetno zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da razgovara sa predstavnicima NS/FS BiH. Naglasio je da je u trenerskoj karijeri radio sa većim brojem igrača iz našeg regiona i da je bio u prilici da upozna njihov mentalitet, te je dodao da Bosna i Hercegovina posjeduje izražen igrački potencijal, zbog čega se odlučio na kandidaturu za selektora, kao veliki izazov, ali i priliku za nove uspjehe.

Nadalje, Magath je govorio o svojoj fudbalskoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NS/FS BIH, te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Predstavnici NS/FS BiH će informacije sa sastanka saopštiti Komisiji nadležnoj za definisanje prijedloga kandidata za selektora, nakon čega će prijedlog biti razmotren na sastanku Izvršnog odbora NS/FS BIH, koji će biti održan 11. 12. 2014. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje