Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dedić: Sloboda nam je ostala dužna, nastojat ćemo da se osvetimo

Čelik proljetni dio sezone otvara utakmicom 20. kola na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode (17.30 sati), od koje su u prvom dijelu poraženi na Tušnju rezultatom 0:1.

Zeničani sutra neće moći računati na povrijeđenog kapitena Fenana Salčinovića, koji ima ozbiljnu povredu. Također, dvojica stranaca, Paschal Okoli i Ante Blažević koji su odradili pripreme s ekipom, još nisu registrovani i neće biti u kombinaciji.

-Igramo s ozbiljnim protivnikom protiv kojeg smo imali problematičnu utakmicu u prvom dijelu koju smo izgubili. Sada imamo priliku da se revanširamo – kazao je trener Adnan Ornek, koji je dodao kako su nakon sedam sedmica priprema igrači spremni, što će i pokazati na terenu.

-Za mene je važno da svi igrači, koji su odlično radili, budu maksimalno skoncentrisani – kazao je Ornek.

Navodi da su zadnje dvije-tri sedmice radili bez stranih pojačanja, jer još nije sigurno da će moći igrati.

-Imamo i dva nova strana igrača – Hamida iz Azerbejdžana i Selim Aydemir iz Turske. Oni su jučer došli i priključili se. Nadam se da će se i oni iduće sedmice priključiti ekipi i biti u kadru. Stranci nam svakako nisu igrali na ovim prijateljskim utakmicama – napomenuo je Ornek.

Čelik je od stranih igrača do sada registrirao samo golmana Bojana Pavlovića, koji je došao na posudbu iz Sarajeva.

-Sloboda nam je ostala dužna. Dobili su nas iz nekog penala i nastojat ćemo da se osvetimo i krenemo s tri nova boda – kazao je Anel Dedić, istaknuvši da su se zadnje dvije-tri sedmice samo i pripremali za Slobodu, jer znaju koliko je to važna utakmica. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje