Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danijel Pranjić: Nisam došao u Slobodu da zaradim nego da radim

Preuzmite sliku

Proslavljeni hrvatski internacionalac Danijel Pranjić danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle. Na samom predstavljanju se prisjetio legendarnog Miroslava Ćire Blaževića, koji je 2014. godine bio trener tima sa stadiona ”Tušanj”.

„Najbolji hrvatski trener ikad u povijesti bio je i trener Slobode. Meni je to iznimna čast, ali i velika odgovornost da sam poslije velikog Ćire ovdje. Došao sam na tu misao jer je nedavno preminuo, a na sahrani je najveću istinu saopštio Igor Štimac, koji je tom prilikom rekao: ‘Mi smo vjerovali Ćiri i kada smo znali da nas laže’. Moraš uvjeriti igrače da su oni stvarno pobjednici, a vjerujte mi da svaki od njih može biti pobjednik i mi ćemo se tako postaviti od prvog trenutka“, rekao je Danijel Pranjić, novi šef stručnog štaba Slobode, javlja Anadolija.

  • Debitantski nastup u Slobodi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine Pranjić će imati 26. marta kada na ”Tušanj” dolazi Sarajevo.

    „Razgovarao sam sa Sergejom Jakirovićem i imam informacija o Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Gledao sam utakmicu Velež – Sloboda. Kroz igračku karijeru sam bio pobjednik i to ću pokušati prenijeti na igrače Slobode, ali nam treba zajedništvo sa navijačima koji su jako bitan kotačić pred ovim što nas čeka. Uvjerio sam se kolika je ljubav prema klubu. Čeka nas jako težak posao, ali mi smo spremni. Poslije dva mjeseca i kada Sloboda ostane u ligi onda ćemo je vratiti tamo gdje Sloboda zaslužuje i treba da bude“, kazao je Pranjić.

  • Posljednji angažman Pranjić je imao u NK Trnje. Taj klub je iz treće doveo u Drugu ligu Hrvatske, a u Slobodu dolazi sa velikim ambicijama.

    „Nisam došao u Slobodu da zaradim nego da radim. Tuzlu sam upoznao danas i to će biti to jer vjerovatno u narednih mjesec, dva neću imati vremena za šetnju, ali kada izađem u grad želim da to bude nakon što smo napravili rezultat. Moja trenerska filozofija je da igramo najljepši nogomet. I kada gubimo da igramo lijepo. Moram izanalizirati šta trenutno imam u ekipi. Želim napadački nogomet, visoki presing, to je sve što moderan nogomet zahtjeva. Da li ćemo uspjeti, pokazat će vrijeme“, pričao je Pranjić.

  • Već u subotu Pranjić će na djelu gledati svoje igrače. Sloboda igra utakmicu u Beogradu.

    „Imamo utakmicu u subotu, igramo protiv Voždovca u Beogradu i tu ću imati povratnu informaciju. Danas je prvi trening. Idemo raditi, nemamo puno vremena, valja to sve posložiti“, smatra Pranjić.

    U bogatoj igračkoj karijeri Pranjić je nastupao za Osijek, Dinamo, Heerenveen, Celtu, Panathinaikos, Anorthosis, Omoniu, Koper, Sporting, kao i za slavni Bayern sa kojim je igrao i finale UEFA Lige prvaka.

    U njegovom stručnom štabu ostaju dosadašnji treneri Adnan Osmanhodžić i Edin Ribić, a zajedno sa Pranjićem iz NK Trnje u Slobodu su stigli Sabit Šljivo i kondicijski trener Stipo Dejaković.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,