Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas tri susreta PL BiH: Sloboda dočekuje Olimpik, Borcu pobjeda protiv Veleža donosi prvu poziciju

Preuzmite sliku

U subotu je odigrana jedna utakmica 10. kola Premijer lige BiH u kojoj je Mladost DK pobijedila Radnik sa 3:2, a u nedjelju su na programu tri duela.

Sloboda dočekuje Olimpik, Borac i Velež igraju jedan od derbija kola, dok će Široki na svom terenu ugostiti Krupu.

Sloboda – Olimpik (15,00 sati, Moja TV)

Sloboda i Olimpik će u Tuzli igrati prvu utakmicu današnjeg programa. Ekipa Slobode je osma na tabeli sa 10 bodova i veliki je favorit protiv posljednjeplasiranog Olimpika.

Fudbaleri Slobode imaju dva ligaška poraza u nizu, dok je Olimpik tri puta uzastopno izgubio. Sloboda je u posljednja tri domaća međusobna duela ostvarila tri pobjede protiv današnjeg rivala.

Borac – Velež (18,00 sati, Arena Sport)

Momčadi Borca i Veleža će odigrati jedan od derbija 10. kola. Borac igra sjajno u zadnje vrijeme i trenutno je na drugom mjestu sa samo dva boda manje od Sarajeva. Danas će pokušati doći do novih bodova protiv Veleža, a eventualna pobjeda donosi i prvu poziciju na tabeli.

Ekipa Borca je ove sezone igrala pet puta kući i svih pet puta pobijedila uz gol razliku 14:1. Gosti iz Mostara na strani imaju jednu pobjedu, dva remija i dva poraza uz gol razliku 6:9.

Široki Brijeg – Krupa (18,00 sati)

Fudbaleri Širokog će od 18,00 sati na svom terenu dočekati Krupu. Široki je favorit pred ovaj meč i domaći očekuju nova tri boda. Ekipa Krupe je trenutno pretposljednja na tabeli sa sedam bodova i svaki bod im je važan u borbi za opstanak.

Široki je do sada pet puta na domaćem terenu igrao protiv Krupe, četiri puta je pobijedio, dok je jedan susret okočnan bez pobjednika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,