Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na rasporedu tri susreta PLBiH, Sloboda na Grbavicu dolazi pod imperativom pobjede

Preuzmite sliku

Danas su na programu tri susreta 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Prvi na rasporedu su Leotar i Igman od 13 sati.

Izabranici Husrefa Musemića gostuju u Trebinju, gdje će pokušati doći do novih bodova kako bi se barem privremeno udaljili iz opasne zone. Trenutno su posljednji na tabeli sa 20 bodova, dok je Leotar sa samo dva boda više na devetom mjestu.

Tim iz Konjica u ovaj duel ulazi pun samopozudanja jer je u prošlom kolu savladao Željezničar, dok je Leotar remizirao protiv Posušja. U prvom međusobnom duelu ove sezone Igman je kod kuće pobijedio Leotar rezultatom 3:1.

Željezničar – Sloboda

Fudbaleri Željezničara od 16 sati na Grbavici dočekuju tuzlansku Slobodu.

Izabranici Edisa Mulalića žele popraviti utisak nakon iznenađujućeg poraza od Igmana u prošlom kolu. Iako Plavi u ovaj duel ulaze kao favoriti, Sloboda na Grbavicu dolazi pod imperativom pobjede kako bi koliko-toliko ostala u igri za opstanak u Premijer ligi.

“Dolazi nam nezgodan protivnik. Sloboda je tradiocionalno nezgodna. Favoriti smo i nadam se da ćemo tu ulogu opravdati. Remeti nas težak teren i ovaj tempo, ali šta je tu je. Idemo na tri boda”, rekao je Nedim Mekić, fudbaler Željezničara.

Željo je trenutno četvrti na tabeli sa 29 bodova, a Crveno- crni su pretposljednji sa devet bodova manje.

Interesantno da su zadnje četiri utakmice Željezničara i Slobode okončane identičnim rezultatom 1:1. Željezničar je posljednji put na Grbavici bio bolji od Slobode još u februaru 2018. godine. Tada je bilo 1:0 za Plave.

Velež – Borac

Današnji program od 18:30 u jednom od derbija kola u Mostaru zatvaraju Velež i Borac.

Rođeni su po trenutnoj formi blagi favoriti u ovom susretu, u posljednja dva susreta upisali su dvije velike pobjede.

“Vjerujemo u sebe, imamo se pravo nadati ali za uspjeh ćemo morati dati maksimum, igrači će morati biti na optimumu. Ne interesuje nas šta je bilo prije, to je prošlost, ti međusobni dueli, nas interesuje sadašnjost”, govori Nedim Jusufbegović, trener Veleža.

Izabranici Nedima Jusufbegovića su u na otvaranju proljetnog dijela sezone savladali Tuzla City (1:0), a nekoliko dana kasnije u Kupu pobijedili Slogu sa 3:0.

S druge strane, Borac je ispao u Kupu od Rudar Prijedora, ali izabranike Vinka Marinovića ohrabruje trijumf protiv Širokog Brijega u prošlom kolu.

“Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Velež je odlično otvorio proljetni dio sezone. Ostvarili su tri pobjede u prvenstvu i Kupu BiH. U prilično dobrom su stanju. Moramo biti jaki kao tim i ne smijemo im omogućiti da stvore prilike za Haskića koji je, kao i cijela ekipa Veleža, u dobroj formi”, rekao je Marinović.

Velež je trenutno peti na tabeli sa 27 bodova, dok je Borac treći sa devet bodova više u odnosu na Rođene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje