Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na otoku prava fudbalska ‘poslastica’: Ne propustite derbi između Chelesea i Liverpoola

Preuzmite sliku

U derbiju šestog kola Premiershipa na “Stamford bridgeu” će se satati Chelsea i Liverpool. Ekipa Jürgen Kloppa je prije šestog kola imala pet poena viška u odnosu na Manchester City, a Redsima treba trijumf da takva razlika ostane.

Manchester City je poslije prošlonedjeljenog poraza od Norwicha poslao snažnu poruku u subotu da je spreman da se i dalje bori za titulu. Ekipu Watforda su savladali sa 8:0, a tako su smanjili razliku za Liverpoolom i stavili pritisak na ekipu sa “Anfielda”. Liverpool će u šestom kolu imati značajno teži zadatak jer mu je rival ekipa iz Top 6, piše Sport klub.

Chelsea međutim nije najbolje počeo sezonu, igrači Franka Lamparda često griješe u odbrani, ali su u nekim mečevima i oduševili posebno Tammy Abraham i Mason Mount. Mount će međutim vjerovatno biti odsutan sa utakmice u nedjelju, a uz njega odsustvuju i N'Golo Kanté, Antonio Rüdiger, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek, Emerson Palmieri, dok kod Liverpoola ne igraju Alison i Nathaniel Clyne. Pod znakom pitanja je i Divock Origi.

Chelsea i Liverpool su se već sreli ove sezone i to u Super kupu Evrope kada je Liverpool slavio posle penala, dok je posle 120 minuta bilo 2:2. Inače u posljednjih devet mečeva ovih timova u Premier ligi Chelsea je slavio samo jednom, pet puta je bilo neriješeno, a tri puta je Liverpool bio pobjednik. Redsi su često nosili čitav plijen sa “Stamford bridgea”, tačnije pet puta u posljednjih 11 mečeva na tom stadionu.

Obje ekipe su veoma raspoložene za davanje golova ove sezone, pa će uz Abrahama na jednoj i Salaha i Manea na drugoj strani zabava biti zagarantovana. Utakmica Chelsea i Liverpoola je na Sport Klubu 1 i na Sport Klubu 4K od 17:30.

U istom terminu igraju Arsenal i Aston Villa, dok od 14 igraju Crystal Palace – Wolwerhampton odnosno West Ham – Manchester United. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje