Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: Ostrvski derbi u Lensu

Preuzmite sliku

Ostrvski derbi između Engleske i Velsa trebao bi obilježiti današnji program na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred duel starih poznanika Englezi su pod većim pritiskom, jer su iz prvog kola grupe „B“ izvukli samo bod, dok su Velšani upisali sva tri i dosta mirnije čekaju utakmicu.

Zanimljivo Vels nije slavio protiv Engleske od 1984. godine, pa je to još jedan motiv više sa Garetha Balea i društvo. U svakom slučaju može se očekivati zanimljiva utakmica.

I preostala dvije utakmice mogle bi ponuditi uzbuđenja, mada na prvi pogled ne djeluju atraktivno kao ostrvski derbi. Njemačka, jedan od favorita za osvajanje turnira, ima priliku da se pobjedom nad Poljskom učvrsti na prvom mjestu grupe „C“, dok će Ukrajina i Sjeverna Irska tražiti svoje prve bodove na EURO 2016.

Svakako da bi ogled Nijemaca i Poljaka moga ponuditi puno toga, kao što je bilo i u kvalifikacijama za EP. Naime, isti rivali su imali priliku igrati u kvalifikacijama, a svako je zadržao prednost domaćeg terena. Poljaci su pred svojim navijačima slavili sa 2:0, a Nijemci pred svojima sa 3:1.

– 16. juni –

Lens (15 sati): Engleska – Vels

Lyon (18): Ukrajina – Sjeverna Irska

Saint-Denis (21): Njemačka – Poljska

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,