Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: Francuzi preko Iraca žele u četvrtfinale

Preuzmite sliku

Današnji program na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj na prvi pogled ne donosi pretjerano interesantne duele. Sva tri današnja para osmine finala imaju izrazitog favorita.

U prvom, koji će se igrati u 15 sati u Lyonu, domaćin Francuska želi preko Republike Irske doći do četvrtfinala, javlja Anadolu Agency (AA).

Ove dvije reprezentacije su tokom svoje istorije odigrale. Svakako najupečatljivija je ona iz 2005. godine kada su Francuzi zahvaljujući neregularnom golu Thierry Henryja, koji je rukom smirio loptu i potom zatresao irsku mrežu, izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Sudbina je htjela da se ove dvije selekcije sastanu u baražu za naredni Mundijal, onaj igran 2010. u Južnoj Africi. Bile su to dvije sjajne i tijesne utakmice. Nakon trijumfa Francuske u Dublinu 1:0 očekivalo se da će revanš na „Stade de Franceu“ biti formalnost. No, nisu tako mislili Irci koji su golom Robbieja Keane odveli utakmicu u produžetke, ali je opet slavila Francuska, i to nakon izjednaćujućeg gola Williama Gallasa u 103. minuti.

Dakle, bez obzira što su Francuzi ovoga puta veliki favoriti, nije isključeno da se dobro namuče sa Ircima za prolazak dalje.

U ostala dva duela bilo bi veliko čudo da Njemačka ne prođe Slovačku, odnosno Belgija izgubi od Mađarske. Istina Mađari u ovaj ogled ulaze kao pobjednici svoje grupe, ali Belgijanci imaju strašan sastav, koji do sada na EURO 2016 nije pokazao ni polovinu svog potencijala.

– 26. juni –

Lyon (15.00): Francuska – Republika Irska

Lille (18.00): Njemačka – Slovačka

Toulouse (21.00): Mađarska – Belgija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,