Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: Englezi žele pobjedu nad Slovačkom i prvo mjesto u grupi B

Preuzmite sliku

Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Francuskoj od 10. juna do 10. jula, a danas su na rasporedu utakmice trećeg kola i rasplet u zanimljivoj grupi B u kojoj se sastaju Rusija i Vels, te Engleska i Slovačka, javlja Anadolu Agency (AA).

Oba susreta se zbog pravila o regularnosti posljednjeg kola grupne faze igraju u istom terminu od 21 sat.

Rusija i Vels svoj meč igraju na gradskom stadionu u Toulouseu, što će biti prilika Velšanima za „osvetu“ za bolni poraz koji su im Rusi nanijeli u baražu za EURO 2004. godine. Rusija je bila bolja i u oba kvalifikaciona meča za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Engleska i Slovačka svoj će meč igrati na stadionu „Geoffroy Guichard“ u Saint-Etieneu. Englezi žele pobjedom grupnu fazu završiti kao prvoplasirani, ali slične apetite imaju i Slovaci.

Nakon dva odigrana kola, Engleska je vodeća u grupi sa četiri boda, Slovačka je druga sa bodom manje, dok je Vels treći sa također tri boda, a Rusija je posljednja sa jednim bodom.

Susreti trećeg kola će odrediti prva dva mjesta koja garantiraju plasman u osminu finala, dok će trećeplasirani čekati rasplet u drugim grupama i nadati se da će biti među četiri najuspješnija treća tima iz ukupno šest grupa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,