Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas na EURO 2016: Engleska i Rusija igraju derbi grupe „B“

Preuzmite sliku

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu, koje se u Francuskoj održava od 10. juna do 10. jula, danas je planirano odigravanje tri utakmice. Najzanimljiviji bi trebao biti ogled u večernjem terminu od 21 sat kada će se u derbiju grupe „B“ sastati Engleska i Rusija, javlja Anadolu Agency (AA).

Englezi su u Francusku došli sa velikim očekivanjima, pa se zaljubljenici u fudbal na ostvru kao i selektor Roy Hodgson nadaju da će pobjedom otvoriti takmičenje. S druge strane, Rusi su stigli bez velike pompe, ali ih ne treba unaprijed otpisivati.

U drugom susretu grupe „B“ danas će se sastati Vels i Slovačka. Trebao bi to biti potpuno otvoren duel u kojem nema istinskog favorita. Možda presudi trenutna inspiracija najvećih zvijezda ovih reprezentacija Garehta Balea s jedne i Mareka Hamšika s druge strane.

Prvu utakmicu današnjeg programa odigraće Albanija i Švajcarska koje će odmjeriti snage u prvom kolu grupe „A“. Švajcarci koje s klupe vodi bh. trener Vladimir Petković su veliki favoriti. No, mogao bi ovo biti veoma zanimljiv duel s obzirom da za Švajcarsku igra veliki broj fudbalera albanskog porijekla.

– 11. juni –

Lens (15 sati): Albanija – Švajcarska

Bordeaux (18): Vels – Slovačka

Marseille (21): Engleska – Rusija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,